Wikileaks: Македонија ќе придонесе во Reintegration Trust Fund

Во депешата [10SKOPJE40], која се води под некласифицирана, а е испратена од скопската амбасада и напишана од амбасадорот Рикер на 28 јануари 2010 година, под наслов:

Македонија ќе придонесе во Reintegration Trust Fund
(MACEDONIA WILL CONTRIBUTE TO REINTEGRATION TRUST FUND)

Post conveyed REFTEL points to Mira Krajacik of the MFA's Office of Security Cooperation. Таа разговарала со министерот за надворешни работи Антонио Милошески, кој дал обврска дека Македонија јавно ќе го поддржи и ќе учествува во Авганистанскиот Trust Fund (Afghan Reintegration Trust Fund) на Лондонската конференција на 28 јануари 2010 година, но Милошоски не одредил за колку време.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer